top of page

Hoogsensitiviteit kleurt je persoonlijkheid, maar het is 1 kenmerk, een deel van wie je bent. Er bestaat geen ‘typische HSP’er’, gelukkig maar!

 

Wat mag je verwachten?

60 min. coaching -> 55 euro/sessie.

De kern van hoogsensitiviteit is de diepgaande verwerking van externe prikkels, waardoor een verhoogde kwetsbaarheid ontstaat voor overprikkeling. En net die overprikkeling is waar veel mensen hinder van ondervinden.

De termen hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid, overprikkeling en overgevoeligheid worden dikwijls door elkaar gebruikt, waardoor er ‘wildgroei’ aan informatie en meningen te vinden is over HSP en helaas de focus ook dikwijls negatief en eenzijdig is. En net daar wringt het schoentje.

HSP bekijken vanuit een wetenschappelijk onderbouwd kader, geeft ook ruimte om passende begeleiding aan te bieden.

Mijn focus ligt op positieve interventies, empowerment, bewustwording van je eigen mogelijkheden en groei met veel aandacht voor veerkracht, rust en hersteltijd. Als HSP heb je veel talenten die je kan inzetten, maar ook je valkuilen herkennen, erkennen en hiermee aan de slag gaan is minstens even belangrijk.

Je bent HSP, je ‘hebt’ het niet. Wat je wel hebt, is de opportuniteit om je hoogsensitiviteit in te zetten als iets positief.

 Zin om eraan te beginnen? Contacteer me gerust!

  HSP Begeleiding

bottom of page